Lamborghini Gallardo LP560-4 Anniversary
 2013
|
 18.000 km
|
 552 hk

At stå ansigt til ansigt med en Lamborghini er en begivenhed. Bilens tilstedeværelse skaber den slags følelse, der øjeblikkeligt skærper alle sanser og vækker instinkterne.

 

Det gav alverdens mening, da Sant’Agata Bolognese-fabrikken valgte at forbedre Gallardoens visuelle egenskaber, da dens efterfølger, Lamborghini LP610-4 Huracan, var tæt på at blive præsenteret for offentligheden i 2014 – ikke det allersidste skud i bøssen, men tæt på – og i al fald et særdeles gennemført et.

De ydre ændringer på denne 50-årsjubilæumsmodel er dominerende og aggressive – med inspiration fra bl.a. den banefokuserede LP570-4 Gallardo Superleggera der udkom i midten af 2010.

2013 var det sidste produktions år for Gallardoen, der stadig den dag i dag, er en af Lamborghinis mest populære produktionsbiler nogensinde – og denne er blandt de sidste.

I 2011 udkom Gallardoens V12-storebror; Aventador – og netop Aventadoren blev en yderligere inspirationskilde til 50-års jubilæumsmodellen af Gallardoen.

Frontpartiet reciterer glædeligt Aventador-opskriften; trapezoider, trekanter og skarpe kanter. Når en front som denne skimtes i bak- eller sidespejlet – så bliver man en anelse bange. Aggressivt; det er det – nøjagtigt som Lamborghini har ønsket, at det skal være.

Endnu en af de større nyfortolkninger på 50-års jubilæumsmodellen, findes på bagenden. Ved seneste facelift på Gallardo (faceliftet før denne), gik bagerste luftudtag fra en tre-zonet indeling til et mere simpelt design – men denne Gallardo skulle ikke være simpel, så Lamborghini gik tilbage til den populære tre-zonede inddeling. Bagenden blev ydermere optimeret (med inspiration og viden fra både Aventador og den banefokuserede Gallardo LP570-4 Superleggera) for at opnå bedre motorkøling, og det er nemt at gætte, hvad der specificerer designsproget heromme også – det gør nemlig trapezoider og trekanter.

Når døren til kabinen åbnes, bemærker man hurtigt, at det aggressive designsprog fra ydersiden også pryder interiøret. Der er knivskarpe kanter overalt. Fra instrumentbrættet til rattet til dørpanelerne og endda på de to sportssæder. Linjerne strømmer ikke bare ind i hinanden, de nærmest kolliderer, når de mødes. Det giver et indtryk af kræfter og en unik følelse af noget ret ekstraordinært. Foruden er lav og sædeplaceringen ligeså – man sidder solidt plantet i sportssædet og der hersker ingen tvivl om, at man befinder sig i en Lamborghini.

Hvis man er lidt fan af tech og finurligheder, sætter man også hurtigt pris på de tre instrumenter placeret i midten af instrumentbordet. Man kan nemt og uden problemer leve uden den måde oplysninger præsenteres på – men vi må også indrømme at ’’Press. Olio’’, Temp. Olio’’ og ’’Batteria’’ lyder overraskende sexet. En lille ekstra italiensk finesse om man vil.

Farven på denne eksakte Lamborghini Gallardo LP560-4 Anniversary Edition hedder Grigio Lynx – italiensk for Grå Los; et passende og særdeles kvikt rovdyr til sammenligning med bilen. Interiøret er primært sort læder og er kaldet Nero Perseus af Lamborghini – rattet er udført i alcantara. Fælgene er specialdesignede 19”-Apollo fælge – specifikt til denne jubilæumsmodel.

Denne Gallardo står gennemført upåklageligt.

Bilen har hidtil opnået 18.000 kørte kilometer – ca. 13.000 af dem er tilbagelagt i den franske by Lyon, hvor den har været plejet efter alle kunstens regler. I 2016 hjemtog vi den derfra og siden har den kørt 5.000 km. over tre somre. Gennem alle dens vintre i Danmark, har den stået opbevaret i vores egne faciliteter.

Vi har komplet servicehistorik fra bilens snart 7 leveår.

 

Udstyr

50th Anniversary Special Edition
Ekstra 12V power-outlet
Lamborghini E-gear gearkasse
19’’ Apollo fælge (grå/sort)

Xenon lys
Lygtevaksere
Bluetooth
Board Computer

 

USB interface
Lifting system
Lamborghini Mulitmedia interface
Lamborghini Navigation

Tekniske specifikatoner

Årgang: 2013
Kilometerstand: 18.000 km.
Hestekræfter: 552 hk.
Gearkasse: Automatisk
Accel. 0-100 km/t: 3.7 sekunder
Accel. 0-200 km/t: 11.8 sekunder
Topfart: 325 km/t.

Økonomi

Ring for pris. 

Denne Gallardo er velegnet til sæson- og flexleasing.