Porsche 964 Carrera 4
1992
|
145.000 km
|
250 hk

Lad os først tage farven. Amethyst blev udviklet til Porsche 964 i 1992 da Porsche’s designteam endnu engang ville ud i farver der kunne noget. Farver som var både fandenivoldske og naturligt smukke for bilens designstreg. Porsche havde måneder forinden vist 964 RS i Ruby Red som blev taget imod af Porsche eliten med stående bifald. Amethyst-farven har i øvrigt fået renæssance i nutidens Porsche-modelprogram.

Vi faldt for hele sammensætningen i denne Carrera 4, som ikke blot fremstår i den særlige eksteriørfarve Amethyst, men som også  bevarer den originale tripple-lilla kabine med dellæder. Derudover står bilen på de originale 17-tommer Club Sport-fælge, som netop blev introduceret med 964-generationen. Her er naturligvis tale om et eksemplar med manuel gearkasse.

Denne 911 repræsenterer en særlig del af Porsches klassiske univers. Den dag i dag er det beundringsværdigt nok i sig selv, at lægge øjnene på bil, som fremstår med denne type af indfarvede læderkvalitet, sans for de særprægede, unikke detaljer og med en generel forståelse for sin egenartethed.

Dette eksemplar blev leveret som ny til Porsche-forhandleren i Paris hvor den står i seks uger uden at blive indregistreret. Herefter sælges den videre til italienske Pessaro, hvor den tages i brug og kører de næste 12 år, inden den i 2004 stilles til side. 10 år senere starter et nyt kapitel i bilens liv, da den hentes til en privat bilsamling i Ancona, Italien, hvor bilen står i tre år, før vi i 2017 opdager bilen og henter den til Danmark.