Porsche 996 Carrera 4S
2003
|
100.000 km
|
320 hk

Den brede bagende med det klassiske refleksbånd mellem lygterne. Frontdesignet fra Turbo-modellen og den magiske, raspende lyd fra den helt rigtige 3,6-liters boxermotor uden trykladning er nogle af årsagerne til, at Carrera 4S fra 996-generationen – den første 911 med vandkølet boxermotor – er modellen, som entusiasterne de senere år har været på jagt efter.

Denne eksakte 911 Carrera 4S fremstår med en gennemgående danske historie og grundig autoriseret servicehistorik. Vi har haft kendskab til bilen i det meste af dens levetid. Den blev leveret som ny i oktober 2003 via Porsche Center Sjælland, og siden da har bilen haft fire ejere – alle danske.

Første ejer havde fast residens i London, dog var bilen bosiddende i København. I 2007 flytter bilen sydpå på med sin anden danske ejer – her bor den i Ollioules i det lune Sydfrankrig frem til 2014. Samme år videreformidlede vi selv bilen til dens tredje danske ejer – hvor den nu fik dansk asfalt under dækkene igen. På dette tidspunkt havde bilen kørt 80.000 km.

I 2014 gennemgik bilen et stort service, hvor der blandt andet blev monteret nye Pirelli-dæk – i alt blev der investeret 45.000 kroner i bilens velvære. Fjerde danske ejer overtog bilen i november 2016, hvor den indgik i denne entusiasts samling af Porsche-modeller.

Denne Porsche 911 Carrera 4S er en vaskeægte køremaskine, hvor dens manuelle gearkasse blot tilføjer positivt til helhedsoplevelsen. Bilen kan indgå i en daglig rutine, som den særlige ‘daily driver’ – ikke kun fordi, der er tale om en moderne Porsche med de kvaliteter og styrker, som følger med – men også fordi, den med sit firehjulstræk kan transportere dig rundt alle årets dage.

Bilens grundlæggende DNA vidner om Porsches fokus fra tidsperioden, hvor man videreførte 993-generationens karisma over i denne mere anvendelige sportsvogn. 996-generationen medbringer således dagligdagskomfort og udstyr i form af BOSE-højttalere, PCM (navigation/multimedia) samt et mere moderne interiørdesign og -layout i sammenligning med dét, du finder i ældre 911-modeller. Sammensætningen af denne bil er ganske stilfuld med sit sorte eksteriør og matchende kabine med Porsche-logoet præget ind i sportssæderne – en diskret, original option. Bilen står naturligvis på originale hjul, ligesom alt andet er, som da den forlod fabrikken.

911 Carrera 4S besidder desuden en gavmild accelerationsevne, hvor de første hundrede kilometer i timen klares på fem sekunder, og hvor firehjulstrækket øger den mentale komfort.  Ved både motorvejsstræk, bykørsel og på kringlede alpine veje, er bilen takket være sin ekstra bredde sporvidde solidt planten og frisk i sin tilstedeværelse.

Denne 911 Carrera 4S bærer præg af, at den har haft det godt og været ejet af kendere, samt været behandlet af kyndige hænder i hele dens tid. Bilen fremstår blandt andet med nye bremseklodser og -skiver og kører sundt og friskt.

Specifikatoner

Årgang: 2003
Kilometerstand: 100.000 km.
Hestekræfter: 320 hk.
Gearkasse: Manuel 6-speed
Accel. 0-100 km/t: 5.1 sekunder
Topfart: 280 km/t
Effekt: 370 nm.