Porsche 997 GTS
2012
|
57.000 km
|
408 hk

En Porsche 911 997 Carrera 4 GTS er placeret centralt i 911-generationens line-up. En GTS er oftest udstyret med alt hvad du behøver i en 997 – og denne er ingen undtagelse.

Når man aktivt kigger 997 må man lægge 991’eren lidt ud i periferien – for selvom de er sammenligelige på mange punkter…. Så er de alligevel ikke helt så sammenlignelige – det synes vi i al fald ikke.

GTS’en er 997-seriens svanesang. Den er essensen af alt, hvad Porsche har lært i løbet af denne generation – destilleret helt ned til en pakke der er målretet køberen der ønsker både dagligdagsbrug og morskab. En 997 GTS er ikke en weekendracer til sammenligning med samme generations GT3 – men den er samtidigt mere anlagt til den side, end 991-generationen hvis fokus primært er lagt på dagligagsbrug og komfort.

Bilens performance bøjer ikke universets regler som nogle andre Porscher og 911’ere gør det, men det er ej heller formålet. 997 GTS smigrer og inspirerer. Den sprudler som få andre biler gør det.

997 Carrera S er udstyret med 385 hestekræfter fra sin 3,8-liters sekscylindrede motor. 997 GTS strækker sig til 408 hestekræfter takket være tweaks og opdateringer i både indtags- og udstødningskanaler.

Med instant power, praktisk taget leveret fra tomgang, er det lineariteten i kræfternes levering, der skinner igennem og hjælper med at opnå en 4,4 sekunders-tid til 100 km./t.

Der er absolut heller intet dynamisk defekt ved Porsches bagmotorarkitektur. Evnen til at spille med bilens balance – når som helst, i enhver situation – kommer simpelthen ned til førerens sanitet. En 997 GTS føles bare naturligt glidende og legende let – med omtanke.

Andre nævneværdige features? De 19-tommer centerlock-fælge, omfavnet af Pirelli P-Zero dæk holder solidt fat på vejbanen og ser knaldgodt ud – her udført i grå. Sport Design front, Sport Design sidespejle og Sport Design rat – alle optioner der kompletgør bilens look og udstråler maksimalt potentiale.

Sport Chrono Plus-pakke, Sportsaffjedring (PASM) og de gule keramiske bremser fuldender ligeledes denne GTS.

I en 997 GTS vil du opleve en generelt hårdt opsat affjedring – i hvert fald i byen. Bump på vejen og andre former for asfaltsinfektioner bliver nærmest dirigeret direkte gennem P-Zero-gummi, før man angribes via sportssæderne. Det er bestemt ikke brutalt, men det er langt fra decideret behageligt. Indtil du får fart på. Så er det magisk.

Udstødningsspjæld og affjedringskombinationen fungerer bedst over 40 km./t, så de fleste motorvejsrejser er geniaie at håndtere.

Som skrevet tidligere, og for at opsummere, 997 GTS smigrer og inspirerer. Den sprudler som få andre biler gør det. Den er 997-seriens svanesang og bestemt et ekstra kig værd – også selvom man naturligt sammenligner med 991-serien.

Dette eksemplar er udført i Dunkelblau Metallic udendigt. En delikat dyb mørkeblå, med både sorte, lyseblå og friske sølv-nuancer. Komplimenteret af et specialbestilt karamelbrunt interiør i indbydende naturlæder. I kabinen er du ligeledes omfavnet af et BOSE surround sound system, der livligt kan vække følelserne som bilen selv kan gøre det – og igen lægge ro på festen, hvis en behagelig overfart er alt du ønsker.

Bekvemmeligheder såsom justerbar sædevarme for både fører og passager, navigationssystem, bluetooth, cruise control, regnsensor, bagrudevisker, elektrisk soltag og parkeringsassistance er naturligvis også at finde i denne 997 GTS – alt der medvirker til en all-round kompetent hverdagsracer.

Specifikatoner

Årgang: 2012
Kilometerstand: 57.000 km.
Hestekræfter: 408 hk.
Gearkasse: Automatisk (PDK 7-speed)
Accel. 0-100 km/t: 4.4 sekunder
Topfart: 304 km/t
Effekt: 420 nm.

Udstyr

Adaptive sportssæder m. memory
Bagrude vinduesvisker
Bi-xenon m. dyn. Kurvebelysning
Bose Surroundsoundsystem
Brændstoftank 90L
Elektrisk soltag
Entrylister med lys

Justerbar sædeopvarmning foran
LED dørlomme belysning
Midterkonsol bag i læder
Parkeringsassistent for/bag
PCCB Porsche Ceramic Composite Brakes
PCM Porsche Comm. Management

PDK dobbeltkobling
PCM Porsche Comm. Management
Regnsensor
Sport Chrono Package Plus
Tankdæksel i aluminiumslook
19” Centerlock fælge lakeret i grå