Range Rover Sport 5.0 V8 Autobiography
2014
|
152.000 km
|
510 hk

Plukket direkte fra den øverste gren, fra det træ der er Range Rovers variantprogram. Denne Range Rover Sport er af udstyrsvarianten Autobiography – og det betyder, at bilen er vældigt godt sammensat og besidder det bredeste udvalg af de mulige fabriksoptioner.

Bilen er leveret i 5-sæders konfigurationen. Udvendigt er bilen Causeway Grey – en farve der er taget fra paletten hos Land Rovers eksklusivafdeling. Causeway Grey udgik fra farvekataloget i 2015 og er derfor ikke sidenhen benyttet på Range Rovers standard modeller.

Bilen er dertil konfigureret med højglans Stealth-pakke. Stealth pakken omfatter sidespejle, rudelister, i lygtehusene foran/bagi, på for- og bagkofanger samt luftindtag foran og på motorhjelm.

Bilen er konfigureret med en hel del optioner såsom sortmalet (nero) udvendigt tag, mørk taghimmel indvendigt, kølerum foran, premium læderkabine med udvidet læderoption på armlænene og Meridian surroundsound-anlæg.

Hurtigt opdager en Range Rover-kender nok, at denne bil ikke er udstyret med det almene soltag/glastag fra fabrikkens side. Dette skyldes, at første ejer af bilen, og Land Rover, i fællesskab fandt soltaget som et forstyrrende element i betragtning til bilens offroad-kapaciteter og ydeevne – og de tog bestemt ikke fejl.

Bilens dynamiske egenskaber tager mærkbar ’’skade’’ af tilføjelsen af et glastag, hvis man altså ønsker at benytte bilen som først intenderet – nemlig udenfor asfaltens komfortable overflade. Et glastag i en bil af denne kaliber, tilføjer også en betydelig mervægt og kompleksitet til både køreoplevelse og oprindelige kvaliteter. Den strukturelle integritet modsiges altså i et omfang, hvor første ejer fandt det som et unødvendigt luksus. Dette har nuværende ejer haft sat stor pris på. Bilen besøgte i vinteren 2018 Saharas utilgivelige ørken – og i en varme som der, vil man også finde soltaget som et varmeabsorberende element, der bestemt ikke øger komforten i kabinen.

Bilen er velrejst i Europa og Afrika og har snuset sig op på 152.000 kilometer. Dette vidner kun om bilens reelle kapacitet, troværdighed og egnethed.

Til den skandinaviske vinterkulde er der konfigureret sædevarme på begge forsæder og de to yderste bagsæder – derudover har bilen både ratvarme, opvarmelig forrude, 4-zonet aircondition og den bekvemme parkeringsvarmefunktion. Alle bilens ruder er støjreducerende og dørene udstyret med soft-close servolukning.

Bilen har kørt i Nordic Drive-regi siden starten af 2018 og har overholdt alle serviceperioder siden ny. I midten af 2019 gennemgik bilen en mindre make-over og fik monteret nye sortmalede Autobiography fælge. Seneste service er lavet ved British MotorGroup København d. 28.08.2020 v. 139.063 kilometer.

Udstyr

Aktiv roll control
Adaptive xenon forlygter
Aluminiumspedaler
Ankomstslys
Automatisk parkeringsfunktion
Bakkamera
Courtesy belysning i bagagerum
Cruise control
Ebony bundmåtter
Ebony loftshimmel
Cruise control
Elektrisk bagklap

Front køleboks
Front tågelygter
HDLF Touchskærm
Keyless go
Meridian Surround Sound System
Mørktonede bagruder
Røde bremsekalibre
Sortmalet tag (nero)
Stealth pack, high gloss
TFT instrument display
Paddleshift i satin krom

Parkeringshjælp for/bag
Parkeringsvarme
Premium aluminumstrim i kabinen
Premium ambient belysning
Premium læder på armlæn
Premium læder på dørpaneler
Premium læder på gulvmåttekant
Terrarin Response 2 m./ dyn. program.
Varme i forsæder
Varme i bagsæder
4-zone aircondition